Behandelingen in Nederland

InterVision behandelingen in Nederland

 

Verhalen Maart 2009
Schok voor sommige mensen als je je ogen laat laseren in Turkije Goran Kljucevic Intra-Lase Custum Vue Tissue Save

Ik kreeg in december een reclame folder van een andere aanbieder die ‘reizen’ heeft naar Turkije om je ogen te laten laseren.
Daarvoor had ik daar eigenlijk helemaal niet over nagedacht, ik had maar -1,5 en dacht dat het meer voor de zwaardere gevallen was.
Uiteindelijk heb ik toch wel snel besloten om het maar te gaan doen, en na het aflezen van verschillende fora (of is het forums?) kwam ik uit bij Intervision. Deze bied een zogenaamde all-in prijs aan, terwijl je bij die andere aanbieder eigenlijk net zo duur uit bent maar dan moet je weer gaan rekenen.
Na het laten controleren van mijn ogen heb ik te horen gekregen dat ik in aanmerking kom voor Intralase. Ik zat wel net op de grens!
Ik heb toen besloten om in Februari mee te gaan, later heb ik dat veranderd naar Maart. En dat kwam goed uit, want ondertussen had mijn vriendin ook besloten haar -2.5 te maar te laten laseren.

Ik had ook aan vrienden in Turkije gevraagd om te kijken wat ze wisten van het ziekenhuis etc, en zoals te verwachten is het UHG een hoog aangeschreven prive kliniek.

Voor de reis zat ik nog wel met veel vragen, en heb ook meerdere keren met Johan en Betty gebeld/ge-emaild, en uiteindelijk overal antwoord op gekregen.

Na de crash van het Turkish Airlines vliegtuig besloten de meeste mensen met KLM te vliegen (dit werd snel geregeld door Johan). Ik en mijn vriendin besloten gewoon met Turkish te vliegen. Betere service dan KLM, beter eten, gratis whiskey:) Heb nu al meerere keren met Turkish gevlogen, altijd goed. Daarnaast zijn de vertrektijden van Turkish een stuk fijner!
Wij hadden wel besloten om 2 dagen eerder te vliegen, zodat wij al op vrijdag vertrokken. Ik zou eigenlijk iedereen aanraden om eerder te vliegen. Je betaald maar 40e per persoon per nacht extra en Istanbul is een mooie stad waar je in een paar dagen niet genoeg aan hebt.
Ik moest wel zelf mijn trasnfer betalen, maar dat is helemala niet erg, taxi is goedkoop in Istanbul. Het hotel was erg plezierig, mooi oud hotel, vrijwel pal naast de Aya Sofia. Vriendelijk personeel, schoen kamers, lekkere douches, goed ontbijt. En fantastisch restaurant op de 5e verdieping met uitzicht op de Aya. Vooral ‘snachts erg mooi!

Ik zag de groep dus pas op maandag ochtend bij het ontbijt. Met zn allen in het busje en naar de kliniek. Nog steeds was ik aardig ontspannen, kan ook te maken hebben dat ik een relax weekend had in Istanbul.
In de kliniek werden we weer gecontroleerd, en toen bleek dat er voor 2 personen extra controles nodig waren, waardoor onze behandelingen uurtje of 2 werden uitgesteld. Aan de ene kant is dat wachten erg spanned, aan de andere kant was ik blij dat ze alles goed controleren en geen haastige beslissingen maken.
Toen het moment daar was, en ik naar binnen moest, bleek ik toch wel erg gespannen te zijn. De Xanax had niet geholpen:)
De procedure zelf ging snel en het meeste ‘pijn’ had ik bij het opdoen van de ‘oogklem’ of hoe dat ding ook heet. Het was niet echt een pijn, meer een soort van onplezierige ervaring. Ik zou standaard altijd vragen om extra verdoving, het kan nooit genoeg zijn lijkt me;)
Ik bleek aardig onrustig en gespannen, dus het laseren duurde bij mij iets langer dan praten we over paar minuten langer. Hoe ontspanneder je bent hoe sneller. Want dan kan die laser gewoon doorwerken.
Het maken van het flapje is ook een raar gevoel want je ziet niets, een zwart gat met een rood en groen lichtwolkje. Als het flapje er eenmaal zit, ben je er al bijna:)
De eerste paar minuten na de operatie zag ik meteen goed, en was fris als een hoentje. Dat werd iets anders nadat de verdoving was uitgewerkt. Ik ging toen een verdieping hoger in een kamer liggen en toen had ik een uurtje of 2 moeite met mn ogen. Een soort van pijn, maar ook weer niet. Denk dat de ibuprofen zijn werk goed deed.
Mijn vriendin had iets meer pijn, en moest ook wat huilen. Ze wist al dat ze dat vaker had bij Xanax, te gevoelig.
We werden geholpen door Betty bij het druppelen van de ogen.
Na 2 uur uitrusten ging het al stukken beter. We waren ondertussen bij het hotel aangekomen en hebben nog wat uitgerust in het hotel. Die avond zijn we gaan wandelen door Sultanahmet, wat een erg mooie ervaring was. Alle lichten waren erg mooi om te zien. Een goede maaltijd en wat Raki later gingen we slapen.
Volgende dag controle, alles bleek goed te zijn, er was geen pijn, zicht was goed. Wat wil je meer.

Aangezien wij niet met de groep meereisden, kan ik daar mninder over vertellen. Het viel me wel op dat ze aardig lol hadden met zn allen, ook al zat er een Hagenees tussen de Amsterdammers;)
Daarnaast hadden wij ook wat andere vrienden die op vakantie waren in Istanbul dus hebben we vooral daarmee rondgehangen.

Maar het belangrijkste wat een ieder moet doen is zich goed informeren. Als je goed de tijd neemt, en gewoon goed googled, is er allerlei informatie te vinden. Naast veel goede verhalen zijn er natuurlijk altijd ook minder goede verhalen te vinden. Maar ja, wie zouden er meer nuchter moeten zijn dan de nederlanders?:)Informeer goed!
Blijf je ervan bewust dat het een spannende ingreep is.
Ik vond het wel frappant dat sommige mensen zo geschokt zijn als je zegt dat je je ogen in Turkije gaat laseren.
Dat zie ik ook wel eens van andere artsen. Die kijken je dan aan alsof je gek bent. Dit soort denigrerend gedrag is voor mij onbegrijpelijk. Het gaat erom om goed te kijken wie je oogarts is, en of dat nou in Nederland is of in Turkije of waar dan ook, dat moet niet uitmaken. Informeer goed!

Mijn tips zijn:

• ga een paar dagen eerder naar Istanbul en geniet van de stad
• vraag om extra verdoving, ook al krijg je genoeg:)
• ga niet in de burger king eten, maar geniet van het lekkere turkse eten, vooral de overal verkrijgbare linzensoep! (en nee het is niet hetzelfde als bij de Turk om de hoek, zoek een shabby uitziend restaurantje waar het vol zit met turkse mensen, als iemand weet waar het eten goed is zijn het de locals wel)
• informeer jezelf goed!
• luister goed naar de aanwijzingen van Johan en Betty en de Oogarts
• kijk niet alleen naar de mooie verhalen, zoek ook naar een minder mooi verhaal zodat je je beter bewust van wordt wat de risico’s zijn. Dit geldt voor alle mogelijk operaties die je ooit denkt te doen
• gespannen zijn is niet erg, de grootste man uit onze groep was het meest gespannen (grote mannen hebben klein hart;))


Dit weekend heb ik mijn eerste na controle, en zal ik jullie op de hoogte houden. Mijn vriendin is vandaag alweer naar Rome voor een lang weekend. Heeft ook geen problemen. Mocht daar verandering in komen dan krijgenjullie weer te horen.
We hebben beide wel erg rode ogen, maar dat gaat wel weer over.
Wij zijn in ieder geval tevreden met de hele reis, met de organisatie, en vooral met de stad Istanbul:)

Denk dat dit wel weer genoeg is, mocht iemand meer tips willen hebben, of er wat meer over horen. Laat een bericht achter en ik kan je wel bellen of mailen.

Had ik al gezegd dat je je goed moet voorlichten?

Goran Kljucevic

kljuc@msn.com

Terug naar boven

 

"Bang voor een behandeling in Istanbul: NEE!"
"Vorige week ben ik met Inter-Vision naar Istanbul geweest i.v.m. een Intra-Lase behandeling (juni 2010
). Dat is me uitstekend bevallen.
Zowel de behandeling als de reis zijn helemaal perfect gelopen. Inter-Vision heeft alles onder controle, is medisch heel zorgvuldig en professioneel.
Van veel mensen in mijn omgeving kreeg ik de vraag of ik niet bang was om helemaal in Istanbul mijn ogen te laten laseren (i.p.v. in NL). Hierop was en is mijn antwoord nog steeds: nee. Dit is mede te danken aan de begeleiding die van begin tot aan het eind is geboden. De informatievoorziening was daarnaast heel uitgebreid/volledig en geen enkele keer heb ik lang hoeven wachten op een reactie als ik een vraag via email stelde. Het contact dat ik had met Johan van Inter-Vision verliep soepel en heel prettig.
Mijn zicht is nu 100% en ik ben dan ook erg blij.
Niet twijfelen dus, gewoon doen. Het is echt de moeite waard.
Groet,


"
Y.C. de Jong, bedrijfsjuriste -Amsterdam-
"Ik vind dit een enorme voordeel vooral tijdens het autorijden en in de collegebanken"
"Hoi Allen,

Via deze weg wil ik mijn verhaal met jullie delen over mijn ooglasering in Istanbul door Intervision.

Dankzij de operatie zie ik nu meer dan 100% dus alles heel goed. Ik hoef nooit meer mijn bril op.

Ik vind dit een enorme voordeel vooral tijdens het autorijden en in de collegebanken.

Ik heb het als zeer prettig ervaren, de begeleiding is goed. De voorgesprekken zijn goed want je weet waar je aan toe bent. Je hebt fff pijn na de behandeling maar daarna ging alles bij mij goed. Ik heb zelfs de volgende dag meteen kunnen shoppen in Istanbul en lekker uit eten geweest om het te vieren.

Dus twijfel niet en laat het doen dan ben je er vanaf.

Bedankt Intervision,
Gr. Sadika "
-Amsterdam-
"De begeleiding tijdens het hele traject is gedegen, professioneel en gedreven "
"Afgelopen maandag ben ik gelaserd in Istanbul via Johan Bergen van Intervision Ooglaseren. Het resultaat is super! Gisteren (zaterdag) bleek dat ik al 125% zicht had.

Ik heb altijd wel tegen laseren opgezien, maar dat bleek echt niet nodig te zijn. De laser behandeling gaat snel en is pijnloos. Het was een bijzonder moment de volgende ochtend: zicht zonder bril!

De begeleiding tijdens het hele traject is gedegen, professioneel en gedreven. Met vragen kun je altijd bij het team terecht.

Ik heb maar van een ding spijt: dat ik het niet eerder heb gedaan

Groet,
"
Erwin Vorwerk
"nooit meer op de bank in slaap kunnen vallen en weer wakker worden, zonder kurkdroge ogen en vastgezogen lenzen in je ogen! "
"Begin februari zijn mijn vriend en ik gelaserd in Istanbul (Inter-Vision Ooglaseren)!!! Een uur na de behandeling hadden we al perfect zicht!! Een bizarre ervaring, maar het is echt genieten. Wakker worden en meteen kunnen zien! Wat een luxe!

-'s Avonds in bed tv kijken zonder dat je bril zich in je huid parkeerd!

- nooit geen badkamerdrama's meer met lenzen schoonmaken, lenzenpotjes, vloeistoffen en alle andere toebehoren

- op de bank in slaap kunnen vallen en weer wakker worden, zonder kurkdroge ogen en vastgezogen lenzen in je ogen!

- nooit meer op handen en knieen een paar vierkante meter badkamertegels betasten, omdat je je lens hebt laten vallen!!

- nooit meer een harde lens, die op de ongelukkigste momenten, ineens wegschiet in je oog en die zich helemaal vacuüm vastzuigt en je hem na lang pielen pas weer op zijn juiste plek terug krijgt!

Daar heb je toch wel een pijnloze 20 minuten OK behandeling voor over!!

Spannend is het natuurlijk wel.

Ik vond het daarom erg prettig, dat Johan mee ging, zelfs op de OK!! Het is fijn dat je dan een vertrouwde en nederlands sprekende vakman naast je hebt staan!!

Via Inter-Vision krijg je een goede begeleiding en alles is tot in de puntjes geregeld!

Groeten,

"
Femke van der Tak
"Ik kan iedereen dit van harte aanbevelen "
"Begin oktober heb ik een ooglaserbehandeling ondergaan via Inter-Vision Ooglaseren ( Johan Bergen) door Dr. Ofluoglu in Istanboel.
Ik kan iedereen dit van harte aanbevelen om de volgende redenen:

Perfecte vakkundige vooronderzoeken en duidelijke brochure en voorlichting over wat je wel en niet mag verwachten van de behandeling. Johan neemt zijn vak terdege serieus en gebruikt alleen de beste apparatuur en werkt samen met een zeer ervaren arts

Prima Hotel, leuke stedentrip en neem van mij aan, het is een wondertje om na 42 jaar bril ( Ben nu 54 Jaar) de dag na de behandeling aan de Bosporus te staan met zonnebril uiteraard en tot kilometers ver haarscherp te zien."
Eefke Broeren -Dinther-
"De positeve verhalen over Inter-Vision zijn waar"
"Verslag ooglaseren met Inter-Vision Ooglaseren

Na ruim 30 jaar lenzen te hebben gedragen, heb ik besloten om mijn ogen te laten laseren. Via internetsites heb ik me ingelezen en uit mijn omgeving heb ik ervaringen aangehoord. Johan Bergen van Inter-Vision Ooglaseren heb ik uiteindelijk geselecteerd op basis van een aantal goede referenties. Ook ik laat er nu 1 achter voor diegene die ‘zoekende’ is.

Enfin, het vooronderzoek in Amsterdam gaf al heel veel vertrouwen en dat is tot op de dag van vandaag (1,5 week na de operatie) ongewijzigd gebleven.

Aangezien het laseren in Istanbul plaatsvindt, zit er natuurlijk ook een reisje aan vast. Johan Bergen regelt dat allemaal, waardoor de groep zich zorgeloos mentaal kan voorbereiden op de operatie; met of zonder partner. Na de reis op zondagavond en een redelijke nachtrust, zijn we op maandagochtend keurig op tijd bij het hotel opgehaald en naar de kliniek gebracht waar de 1 na de ander werd geopereerd. Een paar druppeltjes om de ogen te verdoven en een kwartiertje later is het weer achter de rug. De operatie vond ik op zich wel vervelend, maar niet erg pijnlijk. Na twee uurtjes rusten, met de ogen voornamelijk dicht en een naar gevoel, kon ik langzaamaan steeds beter de ogen open houden. Zonnebrilletje op en aan het eind van de middag werden we weer opgehaald en bij het hotel afgezet. De meeste ‘patienten’ konden al goed zien en iedereen is gezellig mee uit eten geweest.

De volgende ochtend zijn we met z’n allen naar het ziekenhuis gegaan voor een korte controle. Alles ok. Daarna konden we zelfstandig de stad in, of met de groep de bekende bezienswaardigheden bezichtigen. We kozen voor het laatste, waardoor we in 1,5 dag vanuit het hotel, lopend, alles konden bezichtigen. Woensdagmiddag weer een stipte transfer naar het vliegveld en ook de terugreis verliep voorspoedig. Afgelopen zondag de nacontrole in Amsterdam gehad en de meting gaf bij mij 100% zicht aan. Alleen nog tijdelijk een leesbrilletje om de ogen wat te trainen,want die zijn blijkbaar wat lui geworden.

Resumerend kan ik stellen dat ik een prima verzorgde reis heb gehad, een goede operatie met een uitstekend resultaat. Nu realiseer ik me nog een paar keer per dag dat ik ben gelaserd, maar dat komt hoofdzakelijk door het oogdruppeltje dat ik nog moet nemen. Verder heb ik geen last van mijn ogen en een goed zicht!

Mocht iemand mijn successtory willen verifiëren, dan kan dat door de mailen met begtus@hotmail.com of contact op te nemen met Inter-Vision, waar mijn personalia bekend zijn.
Succes met je keuze!
"
Bert Hartog. -Zoetermeer-
"Een voordeel van een behandeling in Turkije voor mij is dat de artsen zeer deskundig zijn, er gewerkt wordt met moderne apparatuur en het daar een stuk goedkoper is. "
"In november (19-11-2007) ga ik met Inter-Vision Europe naar Istanbul voor de Intra-Lase behandeling.

Een voordeel van een behandeling in Turkije voor mij is dat de artsen zeer deskundig zijn, er gewerkt wordt met moderne apparatuur en het daar een stuk goedkoper is.

Inter-Vision spreekt mij het meest aan door de persoonlijk begeleiding die geboden wordt van begin tot eind. De optometrist, Johan Bergen, doet in Nederland het vooronderzoek en de nacontroles en gaat tevens mee naar Istanbul helemaal tot in de operatiekamer! Het vooronderzoek gebeurt zeer uitgebreid met de Orbscan van Bausch&Lomb, dezelfde die gebruikt wordt in de kliniek (Universal Hospital Group) in Istanbul. Johan is erg betrokken en neemt zijn werk serieus. Hij is 7 dagen per week werkzaam in zijn praktijk en reageert altijd vrijwel direct op vragen die ik hem stel via de email. Inter-Vision heeft al sinds enige tijd een samenwerkingsverband met UHG, waar Dr. A.N. Ofluoglu de behandelingen uitvoert. Deze oogarts heeft veel ervaring in de oogchirurgie en heeft tevens de leiding van de oogkliniek in het ziekenhuis. De grootste kans op een geslaagde operatie is naar mijn weten: moderne laserapparatuur, ervaren oogartsen en een smetteloze behandelruimte. Voor mijn gevoel biedt Inter-Vision dit. Daarnaast wordt er een levenslange zichtgarantie geboden, ook niet geheel onbelangrijk. Na veel speurwerk te hebben gedaan op verschillende internetsites, kan ik concluderen dat er tot op heden alleen maar positieve verhalen te vinden zijn over Inter-Vision Europe.

De keuze is gemaakt, op naar de behandeling. Ik moet zeggen dat ik het wel heel erg spannend vind nu de datum dichterbij komt. Er kunnen natuurlijk (flap)complicaties optreden, al is de kans niet heel groot met de Intra-Lase behandeling. Het komt wel vaak voor dat mensen last hebben van neveneffecten zoals droge ogen, haze, halo's etc. Ik heb begrepen dat deze vaak van tijdelijke aard zijn, maar ook wel eens permanent kunnen zijn. Dit vind ik wel een onprettig idee, maar het weerhoudt mij niet om de behandeling te ondergaan. Misschien had ik hier wat langer bij moeten stilstaan, omdat mijn dioptrie maar -1,5 en -1,75 is. Ik draag een bril voor autorijden en televisie kijken, maar verder ga ik brilloos door het leven. Met een bril op voel ik mij niet mijzelf en ik vind het onhandig. Lenzen heb ik geprobeerd, maar mijn ogen konden hier niet goed tegen. Het lijkt mij geweldig om scherp te kunnen zien en niet constant in een waas te leven. Ik hoop dat een ooglaserbehandeling mijn leven positief zal veranderen en dat ik niet bij het kleine percentage zal horen dat te maken krijgt met complicaties en/of neveneffecten.

Zijn er nog meer mensen die in november met Inter-Vision naar Istanbul gaan?

Floor

Naar boven

"
Floor H. -Amsterdam-
"Volgens mij zie ik nog scherper dan met bril!"
"Hai lieve, leuke lotgenoten van Inter-Vision,

Even een reactie uit Vlissingen. Afgelopen vrijdag ben ik voor het eerst gaan werken, wel nog zonder make-up, maar ze herkenden me nog! Mijn zicht is 100% en ik geniet iedere dag van het uitzicht als ik met de hond over het strand loop. Ik kan de teksten op de schepen lezen! Volgens mij zie ik nog scherper dan met bril! Ik hoop dat over niet al te lange tijd, iedereen het gewenste resultaat heeft bereikt. Ik ben ook heel blij dat het met Roger ook goed gaat. Wat was dat schrikken! Ik ga nu even de foto's bekijken die Johan opgestuurd heeft. Is vast een zooitje ongeregeld met die raki en de waterpijpen! Ik vond het in ieder geval een hardstikke leuke groep, die het afzien van de ingreep helemaal goed maakte!

Groetjes van Marije.

Kijk op www.intervision-ooglaseren.nl"
Marije van Dijen -Vlissingen-
"Samen met mijn zwager ben ik ook met Johan Bergen van Intervision Europe meegegaan naar Istanbul. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het fantastisch heb gevonden"
"Na grondig onderzoek op internet naar ooglaser behandelingen, besloot mijn man op 14 november mee te gaan met Intervision Europe uit Amsterdam. Samen met een collega hebben ze daar met de LASIK methode hun ogen laten laseren. Ze kwamen zo enthousiast terug dat ik (zeer angstig en onzeker wat ogen betreft) ook de stoute schoenen heb aangetrokken. Samen met mijn zwager ben ik ook met Johan Bergen van Intervision Europe meegegaan naar Istanbul. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het fantastisch heb gevonden. De persoonlijke en eerlijke begeleiding, (tot en met het hand vasthouden op de opreatietafel) was voor mij echt heel geruststellend. Ook de chirurg Dr. Ofluoglu straalde zoveel rust en zekerheid uit, dat ik ondanks mijn angst, toch heel ontspannen de behandeling kon ondergaan. Helaas was mijn hoornvlies te dun en moest ik de LASEK behandeling ondergaan, wat natuurlijk wel pijnlijkere nareacties heeft en een langduriger herstel, maar ik was volledig gerustgesteld toen bij de nacontrole bleek dat ik al 100% zicht had. Op dit moment heb ik even een terugslag, maar ik ben verzekerd door zowel de chirurg en mijn optometrist in Amsterdam, dat dit door Flarex druppels te gebruiken weer helemaal goed komt. Ik heb daar ook het volste vertrouwen in.
Dus ben je onzeker en kun je niet kiezen met wie je mee moet gaan, zou ik zeggen, kies voor Intervision, want bij hun staat kwaliteit, intensieve begeleiding bovenaan. Misschien zijn ze iets duurder dan de echte prijsstunters, maar je hebt maar 1 paar ogen en dat vind ik die extra begeleiding en professionaliteit echt waard. En het is nog altijd de helft goedkoper dan in Nederland! Het vooronderzoek is hier ook gratis, dus ben je totaal ongeschikt voor een laserbehandeling dan kost het je helemaal niets! Ondanks alles zelfs nog een vakantiegevoel gehad door het hele sfeervolle hotel, middenin de wijk sultanahmet met zijn gezellige restaurantjes en alle bezienswaardigheden op loopafstand. Helemaal klasse.

Tip: Iedereen die nog moet beslissen, overweeg wat jij belangrijk vind en baseer daarop je keuze.

"
Globbe Trotters -Andijk, Noord-Holland-
"Een enorm prijsverschil, vooral met Intralase bespaar je incl reis en verblijf al snel zo'n E1000,- "
"Geplaatst: Wed Jul 22, 2009 8:50 am Onderwerp: Ooglaseren met Inter-vision

Ik ben in mei met intervision naar Istanbul geweest en dat is mij zeer goed bevallen. Johan heeft een mooi concept, hij draait alles in zijn eentje en biedt begeleiding vanaf het begin tot de nazorg aan toe.
Dit betekent dus: geen kastjemuur, maar eenduidige communicatie en afspraken.
De behandeling viel mee, je moet je heel goed concentreren voor het beste resultaat. En dat is er: van bijna -7 naar een goed zicht zonder bril of lenzen. Dat is gewoon een wonder na 17 jaar een bril en later lenzen met bril. Als je daar eenmaal vanaf bent wil je het voor geen goud meer terug.

Even de voordelen op een rij van laseren in Turkije (en met name Intervision):
- Goede begeleiding van begin tot eind.
- Een enorm prijsverschil, vooral met Intralase bespaar je incl reis en verblijf al snel zo'n E1000,-
- Een zeer deskundig OK-team die zeer netjes en goed georganiseerd te werk gaan. Zo'n geoliede machine heb ik nog nooit meegemaakt in Nederland.
- Gelaserd worden door een chirug die onnoemelijk veel behandelingen op zijn naam heeft staan, daar ben je dus bij in goede handen.
- Alle behandelingen worden door dezelfde oogchirug gedaan dus je weet zeker dat er niet ineens een "beginnertje" aan je ogen zit.

Nou ik hoop dat dit genoeg is om twijfelaars ervan te overtuigen dat ze moeten laten laseren en dat Johan Bergen met zijn concept hier zeer geschikt voor is.

Mvgr Emma Bregonje

Naar boven

"
-Amsterdam-