Behandelingen in Nederland

InterVision behandelingen in Nederland

 

Verhalen Mei 2007
Droom komt uit in Istanbul Miranda Hovius Intralase

Ik wil graag mijn ervaring met anderen delen voor diegenen die twijfels hebben over het oog laseren en voor mensen die hun ogen graag willen laten laseren.

Ik, een vrouw van 21 jaar had een sterkte van -2 en cilinder –0.75 en -1.75 en cilinder -1.0.

In het begin een bril gedragen en na 3 jaar lenzen geprobeerd maar dit voldeed niet goed, ik kreeg oogontsteking tot ergens aan toe en ook dat ik men lenzen niet eens meer normaal in kon doen. Dit was voor mij een grote teleurstelling. Dus zat er niks anders op als weer een bril te moeten dragen, wat mij ontzettend veel heeft belemmerd in alles. Om te beginnen zat ik al tijden te piekeren over het oog laseren. Vaak hoor je negatieve en slechte verhalen in je omgeving of via het internet. Vaak worden de negatieve verhalen veel sneller verspreid als de positieve verhalen. Dus ik had zoiets van ja om mijn ogen daarvoor te riskeren. Op den duur kwam ik via men familie in aanmerking met een man die z’n ogen gelaserd heeft bij Intervision een kliniek in Amsterdam die heel erg positief over deze kliniek was en zijn ervaring heeft verteld over het oog laseren. Ik heb de internetsite van Intervision bespeurd en brochures aangevraagd. Na veel piekeren en nadenken had ik besloten om een afspraak te maken met Johan Bergen bij Intervision voor een vooronderzoek.

In februari ging ik naar het vooronderzoek samen met men zwager die ook graag z’n ogen wilde laten laseren. We werden open hartelijk ontvangen door Johan Bergen, de optometrist. We kregen een aantal onderzoeken om te bepalen of je geschikt bent voor het oog laseren. Dit word grondig gedaan en Johan is eerlijk over de uitslag. Men zwager bleek jammer genoeg niet geschikt te zijn voor het oog laseren. Voor mij ging het wel verder, mijn ogen bleken wel geschikt te zijn voor het oog laseren! Één puntje aan men ogen was dat mijn pupillen iets aan de te grote kant waren maar dat was verder geen probleem dat konden ze behandelen met Q-vision. Nu alleen nog goedkeuring door de oogchirurg dr. Dr. A.N. Ofluoglu uit Istanbul.
Na het vooronderzoek had ik een heel goed en vertrouwd gevoel bij deze kliniek. Alle vragen die ik had werden beantwoord. Wat mij gelijk op viel was dat Johan Bergen heel persoonsgericht werkt, veel tijd aan je besteed en dat je niet het gevoel krijgt dat het allemaal lopende band werk is dus voor het geld. Johan Bergen heeft de volste vertrouwen erin. In overleg met en op advies van Johan Bergen heb ik gekozen voor de Lasik- intralase Q-vision tissue save methode. Dit is de methode waarbij alles met de laser gebeurd. Je gaat samen met de optometrist Johan Bergen en een groep mensen die gelaserd worden (en eventuele partners) naar Istanbul toe om daar je ogen te laten laseren. Tijdens de behandeling is Johan Bergen ook aanwezig in de operatiekamer en stelt je zoveel mogelijk op je gemak.

In die tussen tijd dat ik goedkeuring door de oogchirurg Dr. A.N. Ofluoglu kreeg en besloten had om men ogen laten te laseren, kon je Johan bergen ten alle tijden bellen/ mailen over vragen etc.

Intervision biedt een all-in arrangement aan, dit betekend dat alles erin zit. Het pakket bevat eigenlijk alles. Je hoeft je nergens druk om te maken want alles word verder geregeld. Als je precies wil weten wat er allemaal in het pakket zit kun je kijken op de het internetsite van Intervision.
Zondag: vertrek naar Istanbul
De dag was aangebroken…..
Met een groep van 17 mensen waarvan 11 mensen werden gelaserd zijn we naar Istanbul gevlogen. De vliegreis was goed verzorgd, we vlogen met Turkish Airlines wat over luxe was. Daar aangekomen werd onze visum geregeld en stond er een busje klaar om ons naar de plaats van bestemming te brengen “Het Sellar Hotel”. Daar kwamen we bepakt en bezakt aan met al onze koffers. We hebben eerst even onze hotelkamer bekeken en de koffers gedumpt en daarna nog even gezellig samen met de groep wat gedronken en onze laatste nicotine lust binnengekregen. Eventuele laatste vraagjes konden nog gesteld worden aan Johan.

Maandag: de dag van onderzoeken en de behandeling
Om 9 uur stond het tranfer busje klaar om ons naar de kliniek het ziekenhuis te brengen.
Eerst allemaal weer vooronderzoeken gehad om er zeker van te zijn dat je gelaserd kunt worden. De hele groep was goedgekeurd voor de laser behandeling! Er werd een indeling gemaakt door de chirurg. Ik was als laatste aan de beurt voor het laseren. Toen ik dit hoorde werd ik toch wel een beetje emotioneel omdat men partner ook niet bij me was maar ik werd gelukkig goed opgevangen door één van de groep wat ik ontzettend heb gewaardeerd. Voor die tijd ben ik nog even in de straatjes van Istanbul rondgelopen en toen om half 4 was ik dan eindelijk aan de beurt!
Het operatiejasje aan, mutsje op, de bril af, de oogdruppels in voor verdoving, nu kreeg ik toch echt wel even kriebels. Tijdens de behandeling word je goed begeleidt door Johan Bergen. Hij verteld stapsgewijs wat de chirurg gaat doen. Tijdens de behandeling voelde je de klem wel en de houdertje die op je oog word gedrukt om een lapje te maken. Van het laseren zelf voel je helemaal niks alleen een klein beetje warmte, wat niet vervelend is. Toen ik uit de operatiekamer kwam zag ik gelijk al een sterke verbetering alleen nog een lichte waas van dichtbij. Een half uurtje later begonnen men ogen te branden. Je kan het een beetje vergelijken met bijvoorbeeld: oogontsteking en/of lasogen. Ook voelt het alsof je je lenzen in ogen hebt die niet goed zit. Gelijk de zonnebril op vanwege de felle zon en daglicht en men oogjes laten druppelen. De ogen druppelen bijt de eerste dag eventjes maar de volgende dag was het ergste over. Ik wil erbij zeggen dat dit mijn gevoel en mijn mening over het oog laseren is en dat dit natuurlijk bij iedereen verschillend is. Iedereen kan dit weer anders ervaren. Nadat iedereen behandeld was kregen we gelijk nog een nacontrole door de oogchirurg Dr. A.N. Ofluoglu. Bij iedereen van de groep zag het er goed uit! En de pijn dat ben je echt snel weer vergeten als je kijkt naar wat je er voor terug krijgt.

Terug naar het hotel toe met het transfer busje.
In het hotel even lekker uitrusten en bijkomen.
Na 3 uurtjes begon het branden van de ogen al aardig af te zakken.
’s Avonds rond 19.00uur zijn we met de hele groep al weer gezellig uiteten geweest! Wat mij een vertrouwd gevoel gaf was dat Johan in de buurt is dus voor het geval als er iets is kun je altijd vragen en wat mij er door heen heeft gesleept is dat je met een groep mensen samen bent die ook gelaserd zijn dus die ook hetzelfde hebben meegemaakt en hetzelfde voelen. Dit neemt een stuk onzekerheid weg. Ook kregen we goede hulp van de partners die elke uur onze oogjes gingen druppelen.

Dinsdagochtend:
Om 07.30uur eerst lekker ontbeten op de bovenste verdieping waar je kon genieten van het uitzicht op Istanbul en dat zonder een bril!
Met de oogjes ging het steeds beter, alleen nog beetje rood.
Om 9 uur stond het tranfer busje klaar om ons naar het ziekenhuis UHG Group (De Universal Hospitals Group) te brengen. De nacontrole werd uitgevoerd door de chirurg en het zag er goed uit, alleen nog een beetje irritatie/roodheid bij men ogen. Wat was ik blij!! Om 10.00uur stonden we alweer buiten het UHC group (De Universal Hospitals Group) ziekenhuis. toen nog even samen leuke groepfoto’s gemaakt en daarna terug naar het hotel.
Verder hadden we de hele dag voor ons zelf. Johan Bergen had een reisleider geregeld die samen met ons de stad Istanbul in ging. Eerst naar Aya Sofia daarna de grote blauwe moskee en natuurlijk niet te vergeten de grand bazaar. Ook even een lekkere brunch tussendoor gegeten, samen een terrasje gepakt, genoten van het uitzicht en het mooie weer. En om natuurlijk niet te vergeten hebben we veel gelachen met elkaar.
’s Avonds zijn we weer met de hele groep lekker uiteten geweest, waar we op de bovenste verdieping op een open dak terras zaten en tijdens het eten weer konden genieten van het uitzicht. Na het eten nog even een afzakkertje bij een restaurantje even lekker wat gedronken samen. Bij het hotel aangekomen zijn we gaan slapen.

Woensdag: de dag van vertrek naar Nederland
Om 07.30uur konden we weer genieten van het uitzicht tijdens het ontbijt. De koffers ingepakt en de kamer op orde gemaakt. Om 9uur samen met m’n hotelkamergenote vertrokken naar de grand bazaar met de tram. De rest van de groep ging naar het Top Kapi Paleis of gingen iets voor zich zelf doen. Om 11.30uur stond het transfer busje klaar om ons naar het vliegveld te brengen.

Tegen 16.30 landden we op schiphol, de koffers halen en toen hebben we afscheid van elkaar genomen. En ook hebben we email adressen met elkaar uitgewisseld zodat we contact met elkaar konden houden via internet.

Maandag 21 mei: de eerste nacontrole in Amsterdam.
Dit was wel spannend want ik was benieuwd hoeveel zicht ik had en of mijn oog er goed uit zag. Mijn traanfunctie was goed en ik had al een zicht van 125%.
Ik mocht stoppen met de antibiotica en corticosteroïden. Nu alleen nog 3 keer daags kunsttranen druppelen.

Zondag 3 juni: de tweede nacontrole in Amsterdam.
Mijn traanfunctie was nog steeds hartstikke goed. Men ogen zagen er zo goed uit dat ik mocht stoppen met 3 keer druppelen op een dag. Ik hoef alleen nog maar te druppelen als men ogen daar behoefte aan hebben. Johan heeft daarna nog even een oogtest gedaan waaruit blijkt dat mijn zicht nu ruim boven de 125% is en dat ik van zowel dichtbij als veraf goed kan zien/ lezen.

Ik kan niet omschrijven hoe blij ik ben dat ik dit gedaan heb!
Tot op de dag van vandaag, vind ik het nog steeds een wonder.
Ik zie beter dan tevoren als met een bril. Ik wil dan ook bij deze vertellen dat alle kritieken over Intervision helemaal niet waar zijn, ik kan dat vertellen omdat ik daar ben geweest en ben behandeld. Via de internetsites is het gewoon een strijd tussen alle mensen die hun mening al klaar hebben over een kliniek terwijl ze daar niet zijn behandeld. Je moet heen gaan waar je je het meest veilig en vertrouwd voelt. En op je eigen intuïtie afgaan. Mijn ervaring met Johan is perfect en ik zou in ieder geval niks anders gewild hebben.

Johan Bergen, ik wil je ontzettend bedanken voor alles. Zonder een bril door het leven verder gaan was iets wat een droom voor mij was. En het is uitgekomen!

Voor iedereen die zich wil laten laseren raad ik aan om contact op te nemen met Johan Bergen (optometrist) in Amsterdam.

Voor vragen kun je me gerust mailen: miranda_hovius@hotmail.com of reageren op mijn verhaal.

Groetjes Miranda

Terug naar boven
Dankzij Inter-Vision, zelfs met mijn luie oog 100% Vision Chantal Mens Lasik

Sinds mijn 16e draag ik lenzen, maar de laatste tijd had ik nogal last van irritaties bij het dragen van de lenzen. Ik ben lenzen gaan afwisselen met bril en had tegen mezelf gezegd; Ik ga sparen voor een ooglaserbehandeling.
Ongeveer driekwart jaar geleden ben ik gaan rondneuzen op het internet. Omdat er zoveel aanbieders waren heb ik, allereerst bij de verschillende klinieken informatie aangevraagd.
Ongeveer 6 verschillende klinieken hebben mij daadwerkelijk informatie toegezonden.
Ik werd later door 2 verschillende klinieken gebeld of ik interesse had in een vrijblijvend onderzoek;
Bij Carevision had ik de eerste afspraak. Ik vond de manier van werken hier onpersoonlijk, ik moest lang wachten en ik had het idee niet helemaal goed geholpen te zijn.
De tweede kliniek was Intervision. Aan de telefoon klonk de optometrist Johan Bergen zeer oprecht. Bij de afspraak bleek dit ook zo te zijn. Ik had het gevoel als een persoon geholpen te worden en niet als een product, dat geld op zou leveren.
Na de eerste afspraak bij Inter-Vision heb ik op het internet verschillende sites afgezocht naar informatie over deze kliniek. Niets dan lof was er te vinden; Ik was overtuigd, ik besloot met Inter-Vision (Johan) mee te gaan naar Istanbul.


Zondag 13 mei
Spannend, de dag is aangebroken dat we richting Istanbul vliegen om eindelijk een behandeling te ondergaan die mij van mijn lenzen en bril zou verlossen. Mijn linkeroog is een heel zwak oog. Een opticien had mij al eens verteld (5 jaar geleden) dat ik maar voor 40% zag met dit oog. Ook wel een lui oog genoemd. Johan had mij al verteld dat ik niet voor 100% met dit ene oog zou kunnen gaan zien, maar 80% zat er wel in. Mijn rechteroog was minder slecht en zou wel tot 100% kunnen gaan zien.
Samen met mijn partner kwamen we op Schiphol de andere mensen tegen van de groep. En na de kennismaking maakte we ons klaar voor de vlucht. In een zeer luxe vliegtuig van Turkish Airlines vlogen we naar Istanbul. We kwamen ’s avonds aan in het hotel en na een drankje en wat laatste instructies doken we allemaal ons bedje in.

Maandag 14 mei
Het was zo ver! Na een ontbijt met een fantastisch uitzicht, stapten we in ons busje, die ons naar de Universal Hospital Groups, de kliniek zou brengen.
De vooronderzoeken begonnen, het was allemaal supergoed geregeld, het liep van een leien dakje. Nadat iedereen geweest was, werd er een lijst opgesteld, wie zou als eerst komen?
Tja, dat was ik. Ineens veel zenuwen, na een half uur was de OK klaar en mocht ik mee.
De ingreep viel me best tegen en ik voelde er best wel wat van. Gelukkig stond Johan de gehele tijd aan mijn zijde, om me gerust te stellen en te vertellen wat er gebeurde! Hierdoor werd ik veel rustiger waardoor de ingreep voorspoedig verliep.
Toen ik klaar was, was mijn zicht erg wazig. Ik mocht lekker bijkomen in een lekkere relax/massage stoel, ogen dicht, zonnebril op! Na een poosje kon je ook naar boven, daar hadden ze een aantal bedden klaar staan. Hier kon je zo gebruik van maken. Terwijl de andere nog geholpen werden, knapte ik aardig op. Het zicht werd beter, de waas was verdwenen. Af en toe was het beeld nog wat onscherp, maar dat zou beter worden.
Nadat iedereen geholpen was, kwam er nog een korte nacontrole. Daarna mochten we terug naar het hotel. We hebben nog even geslapen en om 19.00 gingen we met z’n allen uit eten.
Iedereen was opgewekt en het zicht was nu al ongelooflijk, als je je bedenkt dat je pas een paar uur geleden geholpen bent.

Dinsdag 15 mei
We begonnen met een tweede nacontrole en nadat iedereen geweest was zijn we op excursie tocht gegaan. Je kon er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid Istanbul in te gaan, maar wij vonden het wel gezellig om met de groep mee te gaan.
We zijn eerst naar Aya Sofia gelopen (alle excursies waren op loopafstand) daarna naar de Blauwe Moskee en aan het einde van de middag zijn we de Grand Bazaar op geweest.
’s Avonds met een fantastisch uitzicht op de blauwe moskee gedineerd.

Woendag 16 mei
Alweer het laatste dagje! ’s Ochtends zijn we naar een andere grote trekpleister geweest; het Topkapi paleis. Om 11.30 werden we weer opgehaald bij het hotel om terug te vliegen naar Nederland.

Deze vier dagen waren uitstekend geregeld, je hoefde je nergens druk om te maken. Het vervoer was geregeld, de excursies, de medicatie, etc. En door Johans persoonlijke begeleiding voelde iedereen zich op zijn gemak, en ging iedereen met een goed gevoel de OK in en weer uit!

Zondag 20 mei
De derde nacontrole. Vandaag nog een spannende dag, hoe is mijn zicht?
Na wat controles kwam eruit dat ik met beide ogen bijna 100% zicht had, na een maand zou ik wel op 100 % komen. Ik had zelf al gemerkt dat ik met links veel meer kon zien. Ik kon zelfs met (alleen) mijn linkeroog een teletekst pagina oplezen. Dit kon ik met lenzen/bril absoluut niet. Ook uit de test bleek dat mijn linker oog al veel beter kon zien. En wat nog het allerbelangrijkste was; mijn linkeroog gaat meekijken! Ondanks dat het een lui oog is (was) gaat het mee doen. Dit is absoluut een pluspunt omdat ik hierdoor mijn dieptezicht weer (terug) heb!

Dankzij Inter-Vision (Johan) kan ik goed kijken, ik ben voor mijn gevoel, verlost van mijn luie oog! Bedankt Johan! 

Mocht je nog vragen hebben over mijn verhaal of foto’s willen zien, mag je altijd een mail sturen!

Chantal Mens
chantal_mens@hotmail.com

Terug naar boven
Ik heb voor Intervision gekozen o.a. vanwege de goede kritieken en kan nu gelukkig uit eigen ervaring zeggen dat alles klopt Laura Kemmink Intralase

Het wordt vervelend maar alweer een positief verhaal over Intervision. 13 mei j.l. ben ik met een groep van 16 man
van wie er 11 gelaserd gingen worden naar Istanbul afgereisd. Ik ga geen reisverslag schrijven maar vertellen hoe ik tot mijn beslissing ben gekomen en aansluitend het een en ander over Intervision en de behandeling omdat dat informatie is waar ik zelf naar zocht toen ik me aan het orienteren was.

Ik (vrouw van 42, -6,25 aan beide ogen met cylinders van -1 en -0,75, 26 jaar harde lenzen gedragen) bedacht ongeveer een jaar geleden dat het een goed idee zou zijn om mijn ogen te laten laseren, voornamelijk omdat ik reisplannen had waarbij lenzen lastig zouden zijn. Me enorm georienteerd op de diverse fora waarbij ik alle Turkije firma"s heb genegeerd met de gedachte (ietwat gechargeerd) : Je bent wel heel stom als je zoiets kostbaars als je ogen toevertrouwt aan een of andere
slager met een bebloede schort alleen om geld te besparen. Ik heb uiteindelijk een vooronderzoek laten doen bij een bekende kliniek in Utrecht; een van de duurdere aanbieders maar met zeer ervaren artsen. Het zijn tenslotte je ogen dus dan graag het beste al is het duurder.

Ik heb daar een afspraak gemaakt voor een lasikoperatie en een maand voor D-day afgebeld want ik was al die tijd blijven twijfelen en ik durfde niet meer. Voor deze kliniek overigens alle lof. Ze vonden het niet erg dat ik had afgezegd, integendeel want ze menen dat de patient zelf 100% achter de behandeling moet staan.

Vervolgens heb ik een jaar lang daglenzen gedragen en op een gegeven moment moest ik van mezelf de beslissing nemen of ik weer aan de harde lenzen zou gaan of toch voor Lasik zou kiezen. Op dat moment wat mij betrof nog steeds bij bewuste Utrechtse kliniek. Opnieuw het internet opgedoken op zoek naar info en verhalen en daar las ik een aantal positieve "Istanbul recensies"

Toen ben ik me daar toch verder in gaan verdiepen en mijn conclusie was dat mijn vooroordelen niet juist waren.
Turkse artsen, althans die in de goede gecertificeerde klinieken, staan op een zeer hoog peil en hebben enorm
veel "flapjes-handling" ervaring (bij lasik ongelofelijk belangrijk want dat is zo"n beetje het enige dat niet computergestuurd is volgens mij), Er wordt fors geinvesteerd in de beste apparatuur die de goedkopere
klinieken in Nederland niet kunnen bekostigen. Dan wordt geld natuurlijk opeens wel een argument want in mijn geval ging het om een besparing van 2000 euro. Ook wilde ik graag Intralase en dat is in Nederland nog niet ruim verkrijgbaar. Documentatie opgevraagd bij een aantal
aanbieders en uiteindelijk een afspraak met Johan Bergen van Intervision gemaakt wat natuurlijk laagdrempelig is want gratis. Heb daar geloof ik anderhalf uur gezeten, heel ontspannen, JB snapte mijn angst, is zelf ook gelasikt en kon dus uit ervaring spreken. Zeer uitgebreid onderzoek met dezelfde goede apparatuur als in Utrecht, kortom,
ik ging daar met een heel goed gevoel weg. Ik besloot om vreselijk diep te gaan nadenken en Internet af te struinen en als ik positief zou besluiten dat ik dan met Intervision in zee zou gaan. (met een beetje schuldgevoel richting Utrecht) Vervolgens Johan bestookt met emails met vragen die steeds binnen het uur beantwoord werden (echt waar) en uiteindelijk dus besloten voor Lasik met Intralase te gaan.

De behandeling:
Het is en blijft een operatie en van te voren is die impact lastig voor te stellen. Het wordt op alle fora ook vaak als een peulenschilletje afgedaan maar dat vond ik (en met mij geloof ik de hele groep) toch niet.. Je ligt op een tafel in volledige operatie uitrusting. Je wordt onder apparaten geschoven en er wordt aan je ogen gezeten en dat is allemaal vervelend en eng en ik vond het niet meevallen maar dat is meer psychisch dan lichamelijk.
Doet het zeer? Nou, niet heel erg nee. de druk van de ring op je oogbot is niet zo fijn maar duurt niet lang. Van de lasers zelf voelde ik niets maar leuk is anders want je moet stil liggen en dan is het toch echt heel fijn als Johan je hand vasthoudt en uitlegt wat er gebeurt. Na de behandeling ben je even uitgeschakeld (tranen, branden, ogen niet open
kunnen doen) maar er zijn donkere kamers met relaxstoelen en bedden en mensen uit de groep die eerder aan de beurt waren waren al langzaam aan het opknappen dus dan weet je dat het goedkomt. Al met al heb je een paar uur flink last, na een uurtje of 3 begint het op te knappen en toen we om 19.00 aan tafel zaten kon
iedereen zijn ogen weer open houden, al dan niet met zonnebril. En het resultaat was ook al behoorlijjk bij iedereen. Kortom,het is even pittig maar je bent het zo weer vergeten en dan kan je gewoon zien zonder hulpmiddelen!!!!!! Volgende dag nacontrole. Bij iedereen goed. Bij mij en nog iemand een lichte plus waardoor zicht nog niet meteen 100% maar bij de tweede controle op 20 mei was dat al wel het geval dus dat gaat heel hard. Links blijft nog iets achter maar ook dat trekt nog recht.

Voordelen om je ooglaseroperatie op deze manier te doen waar ik van tevoren niet eens bij had stilgestaan:
Drie dagen lang staat alles in het teken van je oogoperatie. Je bent van huis dus je hebt niets anders aan je hoofd dan dat en dat is echt een groot voordeel. Je bent met een groep lotgenoten dus je kan lekker tegen elkaar zeuren en je ogen testen op Turkse reclameborden. Steun met de zenuwen; Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Voor de mensen die alleen gaan, de partners in onze groep waren fantastisch voor alle gelaserden. Hielpen druppelen, haalden Whoppers etc. kortom, het was een feestje. Nou ja, op dat moment niet dat kwam later maar het feit dat je een beroep op iemand kan doen is heel prettig. Na de operatie ben je niet opeens alleen thuis maar de optometrist is nog een paar dagen in de buurt. Je vragen en eventuele twijfels kan je
meteen kwijt. Een bijzaak maar wel heel leuk is rondlopen in Istanbul, vooral als je dat "met eigen ogen" kan zien!!.

Waarom Intervision?
Heb voor ze gekozen o.a. vanwege de goede kritieken en kan nu gelukkig uit eigen ervaring zeggen dat alles klopt. Alle 11 waren we tevreden. Voorlichting is uitstekend . De betrokkenheid en vakkennis van de optometrist Johan Bergen zijn enorm groot en die krijg je zowel voor als na de behandeling. Johan is aanwezig bij de operatie en dat vind ik een heel groot voordeel. Ziekenhuis en chirurg zijn uitstekend. Nazorg is goed geregeld, goed hotel en goede luchtvaartmaatschappij. Alle verdere niet operatie gerelateerde zaken in Istanbul ook goed geregeld.
Dit is al met al een lang verhaal geworden. ik zal mijn
telefoonnummer aan Johan Bergen geven voor het geval mensen toch nog meer willen weten.

Met groet,
Laura

 

Terug naar boven
Het is mij heel goed bevallen om het laseren met een groep te doen Makelaarskantoor Bakker Lasik Zyoptix

Ook ik (vrouw , 53 jaar). wil graag mijn ervaringen delen met anderen.
Ben vorige week 16 mei 2007 teruggekomen uit Turkije met een groep van Johan Bergen van Intervision te Amsterdam, daar in Istanbul heb ik mijn ogen laten laseren. En het is goed, zelfs heel goed gegaan.

In het kort wil ik u vertellen waarom ik voor Intervision heb gekozen: duidelijke uitleg, de dingen bij naam noemen, wijzen op mogelijke complicaties, maar vooral de persoonlijke begeleiding van Johan Bergen, niet alleen in het voortraject maar ook gedurende de hele reis naar Istanbul. Alles wordt zoveel mogelijk voor je geregeld, niets is teveel.

Wat betreft het laseren: ik had een sterke afwijking aan beide ogen mijn luie linkeroog (+6), rechteroog (5,25).plus cilinders In Nederland niet te behandelen, afwijking is te groot. Toch heb ik besloten om met Intervision te laten laseren in Turkije en gekozen voor de methode lasik zyoptic tissue save odd.

Wanneer je met de groep in de kliniek aankomt (ca. 9.30 uur) kijkt eerst de oogarts alle gegevens van iedereen nog eens na. Daarna gaat hij operen ca. 11.45 uur Ik was gelukkig als tweede aan de beurt dus hoefde niet lang te wachten Om ca 12.00 gaat het gebeuren, plastic kapje op je hoofd, plastic beschermers voor je schoenen, operatiejas aan en verdovingsdruppels in je ogen.(daar heb ik niets van gevoeld) Dan een poosje wachten en dan komen ze je halen , je moet op een operatie tafel liggen waarin een kuiltje zit waar je je hoofd in kan liggen, je krijgt een plastic kleed over je gezicht en daaraan zitten volgens mij de klemmen om je ogen open te houden, eerst wordt het onderste ooglid vastgezet , daarna het bovenste. dan wordt het plastic weggeknipt zodat je oog vrijkomt, er wordt een soort ronde ring op je ogen gezet ( je voelt iets drukken), en ze gaan het flapje maken dat is bij mij met een mesje gebeurd in de meeste gevallen wordt het tegenwoordig volgens mij door de laser gedaan (intralase) hier voel je niets van alleen je schrikt een beetje wanneer ze beginnnen, toen begon mijn oog een beetje te bloeden dan hebben ze weggedept en toen kwam het laseren, je hoort een gebrom , maar je voelt niets je moet naar het rode licht blijven kijken, bij mij werd lang gelaserd in verband met de sterke afwijking, daarna wordt het oog gespoeld ook dit is niet pijnlijk maar gewoon een raar gevoel, wanneer het oog schoon is gaan ze het flapje weer terug leggen en daarna beginnen ze met het andere oog.
Dan gaan de klemmen van je oog en ga je langzaam zitten en opstaan van de operatietafel en wordt je naar de rustruimte gebracht dan is het ca. 12.30 uur, hier staan relaxstoelen je gaat zitten en je doet je zonnebril op en je ligt rustig met je ogen dicht. Later ben ik naar boven gegaan hier stonden bedden waarop je kon liggen, ook moest je om het uur druppelen eerst met het bruine flesje en daarna met het groene. Ik vond dat vervelend om bij mezelf te doen, maar dan is het zo fijn dat je met een groep bent want er zijn altijd wel partners die meereizen die je daarbij willen helpen. Ik heb hier ongeveer twee uur gelegen, toen het bed afgestaan aan iemand die na mij gelaserd was en die graag even wilde liggen. Bij sommige gingen de ogen branden, bij mij viel het reuze mee ik voelde geen pijn. Je doet je ogen wel open maar dicht voelt prettiger ook hebben mijn ogen wel twee uur getraand, later nog wel wat maar niet zo erg meer.

Toen iedereen klaar was(ca 15.00) moesten we nog even weer naar de oogarts om de ogen te laten zien, hij kijkt of het flapje nog goed zit. Daarna met het busje naar het hotel, daar verplicht nog een poosje op bed gelegen , ook met de ogen dicht en de zonnebril op (of je kon de ooglapjes gebruiken). Heb toen voor het eerst een smsje gestuurd naar het thuisfront zonder bril of lenzen, dat was zo fantastisch!!.

Om ca 18.30 stond iedereen (met de zonnebril op) klaar om uit eten te gaan, Sommigen hadden nog wat last van tranende ogen, maar iedereen ging mee.Het was gezellig en je kunt je verhaal kwijt want iedereen heeft het zelfde meegemaakt, niet iedereen precies dezelfde behandeling maar toch het samen er over praten is zo fijn. De volgende dag voor controle weer naar de kliniek.bij mij was het zicht 70%, daar was ik al blij mee. Want er was me verteld het wordt steeds beter. Ben afgelopen weekend voor controle geweest en het zicht is nu 100% en daar ben ik zo blij mee, ik kan zelfs de kleinste lettertjes lezen zonder hulpmiddel. Johan Bergen heeft me echter wel geadviseerd om een leesbril te gebruiken want daardoor wordt mijn zicht voor veraf steeds beter.
Ik kan het iedereen aan raden om je ogen te laten laseren, het is mij heel goed bevallen om dat met een groep te doen, je hebt dan zoveel steun aan elkaar en nu nog! We mailen hoe het gaat , of iedereen goed door de controle is gekomen van het afgelopen weekend en dat is zo fijn.
Mocht iemand nog vragen hebben dan wil ik ze graag beantwoorden.

Mijn e-mail adres is hilly at makelaarskantoor-bakker.nl
 

Terug naar boven
Intra-Lase bij Inter-Vision; gewoon doen! Constance Van De Kamp Intra-Lase Femto Second Laser ZYOPTIX Tissue Save

 

Constance Van De KampGeregistreerd op: 8-6-2007
Berichten: 1

Geplaatst: Fri Jun 08, 2007 8:11 am    Onderwerp: Intra-Lase bij Inter-Vision; gewoon doen!

 

 

 

Ooglaseren mei 2007 met Inter-vision in Istanbul

Mijn ooglaserverhaal.

Mijn voorgeschiedenis:
8 jaar heb ik een bril & 37 jaar heb ik contactlenzen gedragen, totdat lezen met de lenzen in niet meer lukte. Vervolgens heb ik 4 jaar alternatieven uitgeprobeerd, zoals
- 1 lens voor veraf en 1 lens voor dichtbij
- leesbril in combinatie met mijn contactlenzen voor veraf
- tenslotte een varifocus bril.
Allemaal geen succes in mijn geval. Ik ben nu 60 jaar en ik dacht hier moet ik het mee doen. Ik probeerde ermee te leven, totdat ik een collega kreeg die zijn ogen had laten laseren in Turkije en daar heel enthousiast over was.

Dat maakte me nieuwsgierig. Ik zocht op internet, vroeg informatie aan, gruwde soms van de filmpjes, liet me afschrikken door reacties uit mijn omgeving, maar bleef ernaar verlangen om de varifocus bril, waar ik niet aan kon wennen, niet meer nodig te hebben. Kortom, ik ging door een heel scala van verlangens en angsten.

Ik besloot vast een kijkje te nemen bij enkele ooglasercentra en zo kwam ik ook bij Inter-vision terecht. Inter-vision biedt onder meer laseren met de intralase methode – laseren zonder mesje – aan en daar wilde ik wel meer van weten. Johan Bergen, de optometrist van Inter-vision Amsterdam, vertelde mij na uitgebreid oogonderzoek dat mijn ogen geschikt waren om te laseren.
Het idee dat Johan gedurende het hele ooglasertraject in de buurt zou zijn, dat je al je vragen bij een zo ervaren iemand kwijt zou kunnen, dat hij alles eromheen ook regelt en begeleidt zoals de reis, hotel, vervoer kwam mij heel aantrekkelijk voor. Toch weer een zorg minder.

13 mei ben ik naar Istanbul vertrokken met een groep van 17 mensen, waarvan er 11 gelaserd zouden worden. Het was een leuke groep, een mix van jong & oud, vrouw & man. Ik was blij met een groep te zijn gegaan. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje en je hebt ook steun aan elkaar. Sommige waren samen met hun partner en deze waren voor ons allemaal heel zorgzaam: een drankje, een lekker Turks hapje, een grapje en ..... na de ingreep meteen helpen met oogdruppelen. Het was verheffend om mee te maken hoe dat allemaal als vanzelf ging.

En de behandeling zelf ... ik heb geen pijn gevoeld, maar er gebeurt natuurlijk van alles met je ogen en ik heb wel even gedacht ... waar ben ik aan begonnen ... gaat dit wel goed. Je kon van tevoren valium en pijnstiller nemen, maar daar heb ik van afgezien. Wat ik wel heel prettig vond was dat Johan mijn hand vasthield. Ik had al aangekondigd dat ik dat misschien aan hem zou vragen, maar in de OK dacht ik er niet meer aan, hij wel.

Daarna uren getraand – ik was een van de laatste die geholpen werden, de meeste waren alweer uitgetraand - en ondanks dat met de groep uit gaan eten. En dan opeens onder het
eten kon ik heel scherp tot het einde van de straat kijken. Ik kan me niet herinneren ooit in mijn leven zo scherp te hebben gezien! Wat een feest, wat is Istanbul een mooie stad!

De dagen erna hebben we nog de Agia Sofia, de Blauwe Moskee, de Bazaar en het Topkapi Paleis bezocht. Allemaal heel mooi en bijzonder om te zien. Een bezoek aan Istanbul, het oude Constantinopel. stond al lang op mijn verlanglijstje.

Alles gaat goed. Ik zet nog wel vlug een zonnebril op bij veel zonlicht & ook heb ik voor lezen een leesbril nodig. Dat was me van tevoren gezegd.
Concluderend kan ik zeggen dat deze combinatie van ooglaseren met Inter-vision & Istanbul voor mij een hele goeie was.

C van de Kamp
Mijn gegevens zijn bij Inter-Vision bekend; Informatie over Inter-vision: [url]www.intervision-ooglaseren.nl [/url]

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

"Bang voor een behandeling in Istanbul: NEE!"
"Vorige week ben ik met Inter-Vision naar Istanbul geweest i.v.m. een Intra-Lase behandeling (juni 2010
). Dat is me uitstekend bevallen.
Zowel de behandeling als de reis zijn helemaal perfect gelopen. Inter-Vision heeft alles onder controle, is medisch heel zorgvuldig en professioneel.
Van veel mensen in mijn omgeving kreeg ik de vraag of ik niet bang was om helemaal in Istanbul mijn ogen te laten laseren (i.p.v. in NL). Hierop was en is mijn antwoord nog steeds: nee. Dit is mede te danken aan de begeleiding die van begin tot aan het eind is geboden. De informatievoorziening was daarnaast heel uitgebreid/volledig en geen enkele keer heb ik lang hoeven wachten op een reactie als ik een vraag via email stelde. Het contact dat ik had met Johan van Inter-Vision verliep soepel en heel prettig.
Mijn zicht is nu 100% en ik ben dan ook erg blij.
Niet twijfelen dus, gewoon doen. Het is echt de moeite waard.
Groet,


"
Y.C. de Jong, bedrijfsjuriste -Amsterdam-
"Ik vind dit een enorme voordeel vooral tijdens het autorijden en in de collegebanken"
"Hoi Allen,

Via deze weg wil ik mijn verhaal met jullie delen over mijn ooglasering in Istanbul door Intervision.

Dankzij de operatie zie ik nu meer dan 100% dus alles heel goed. Ik hoef nooit meer mijn bril op.

Ik vind dit een enorme voordeel vooral tijdens het autorijden en in de collegebanken.

Ik heb het als zeer prettig ervaren, de begeleiding is goed. De voorgesprekken zijn goed want je weet waar je aan toe bent. Je hebt fff pijn na de behandeling maar daarna ging alles bij mij goed. Ik heb zelfs de volgende dag meteen kunnen shoppen in Istanbul en lekker uit eten geweest om het te vieren.

Dus twijfel niet en laat het doen dan ben je er vanaf.

Bedankt Intervision,
Gr. Sadika "
-Amsterdam-
"De begeleiding tijdens het hele traject is gedegen, professioneel en gedreven "
"Afgelopen maandag ben ik gelaserd in Istanbul via Johan Bergen van Intervision Ooglaseren. Het resultaat is super! Gisteren (zaterdag) bleek dat ik al 125% zicht had.

Ik heb altijd wel tegen laseren opgezien, maar dat bleek echt niet nodig te zijn. De laser behandeling gaat snel en is pijnloos. Het was een bijzonder moment de volgende ochtend: zicht zonder bril!

De begeleiding tijdens het hele traject is gedegen, professioneel en gedreven. Met vragen kun je altijd bij het team terecht.

Ik heb maar van een ding spijt: dat ik het niet eerder heb gedaan

Groet,
"
Erwin Vorwerk
"nooit meer op de bank in slaap kunnen vallen en weer wakker worden, zonder kurkdroge ogen en vastgezogen lenzen in je ogen! "
"Begin februari zijn mijn vriend en ik gelaserd in Istanbul (Inter-Vision Ooglaseren)!!! Een uur na de behandeling hadden we al perfect zicht!! Een bizarre ervaring, maar het is echt genieten. Wakker worden en meteen kunnen zien! Wat een luxe!

-'s Avonds in bed tv kijken zonder dat je bril zich in je huid parkeerd!

- nooit geen badkamerdrama's meer met lenzen schoonmaken, lenzenpotjes, vloeistoffen en alle andere toebehoren

- op de bank in slaap kunnen vallen en weer wakker worden, zonder kurkdroge ogen en vastgezogen lenzen in je ogen!

- nooit meer op handen en knieen een paar vierkante meter badkamertegels betasten, omdat je je lens hebt laten vallen!!

- nooit meer een harde lens, die op de ongelukkigste momenten, ineens wegschiet in je oog en die zich helemaal vacuüm vastzuigt en je hem na lang pielen pas weer op zijn juiste plek terug krijgt!

Daar heb je toch wel een pijnloze 20 minuten OK behandeling voor over!!

Spannend is het natuurlijk wel.

Ik vond het daarom erg prettig, dat Johan mee ging, zelfs op de OK!! Het is fijn dat je dan een vertrouwde en nederlands sprekende vakman naast je hebt staan!!

Via Inter-Vision krijg je een goede begeleiding en alles is tot in de puntjes geregeld!

Groeten,

"
Femke van der Tak
"Ik kan iedereen dit van harte aanbevelen "
"Begin oktober heb ik een ooglaserbehandeling ondergaan via Inter-Vision Ooglaseren ( Johan Bergen) door Dr. Ofluoglu in Istanboel.
Ik kan iedereen dit van harte aanbevelen om de volgende redenen:

Perfecte vakkundige vooronderzoeken en duidelijke brochure en voorlichting over wat je wel en niet mag verwachten van de behandeling. Johan neemt zijn vak terdege serieus en gebruikt alleen de beste apparatuur en werkt samen met een zeer ervaren arts

Prima Hotel, leuke stedentrip en neem van mij aan, het is een wondertje om na 42 jaar bril ( Ben nu 54 Jaar) de dag na de behandeling aan de Bosporus te staan met zonnebril uiteraard en tot kilometers ver haarscherp te zien."
Eefke Broeren -Dinther-
"De positeve verhalen over Inter-Vision zijn waar"
"Verslag ooglaseren met Inter-Vision Ooglaseren

Na ruim 30 jaar lenzen te hebben gedragen, heb ik besloten om mijn ogen te laten laseren. Via internetsites heb ik me ingelezen en uit mijn omgeving heb ik ervaringen aangehoord. Johan Bergen van Inter-Vision Ooglaseren heb ik uiteindelijk geselecteerd op basis van een aantal goede referenties. Ook ik laat er nu 1 achter voor diegene die ‘zoekende’ is.

Enfin, het vooronderzoek in Amsterdam gaf al heel veel vertrouwen en dat is tot op de dag van vandaag (1,5 week na de operatie) ongewijzigd gebleven.

Aangezien het laseren in Istanbul plaatsvindt, zit er natuurlijk ook een reisje aan vast. Johan Bergen regelt dat allemaal, waardoor de groep zich zorgeloos mentaal kan voorbereiden op de operatie; met of zonder partner. Na de reis op zondagavond en een redelijke nachtrust, zijn we op maandagochtend keurig op tijd bij het hotel opgehaald en naar de kliniek gebracht waar de 1 na de ander werd geopereerd. Een paar druppeltjes om de ogen te verdoven en een kwartiertje later is het weer achter de rug. De operatie vond ik op zich wel vervelend, maar niet erg pijnlijk. Na twee uurtjes rusten, met de ogen voornamelijk dicht en een naar gevoel, kon ik langzaamaan steeds beter de ogen open houden. Zonnebrilletje op en aan het eind van de middag werden we weer opgehaald en bij het hotel afgezet. De meeste ‘patienten’ konden al goed zien en iedereen is gezellig mee uit eten geweest.

De volgende ochtend zijn we met z’n allen naar het ziekenhuis gegaan voor een korte controle. Alles ok. Daarna konden we zelfstandig de stad in, of met de groep de bekende bezienswaardigheden bezichtigen. We kozen voor het laatste, waardoor we in 1,5 dag vanuit het hotel, lopend, alles konden bezichtigen. Woensdagmiddag weer een stipte transfer naar het vliegveld en ook de terugreis verliep voorspoedig. Afgelopen zondag de nacontrole in Amsterdam gehad en de meting gaf bij mij 100% zicht aan. Alleen nog tijdelijk een leesbrilletje om de ogen wat te trainen,want die zijn blijkbaar wat lui geworden.

Resumerend kan ik stellen dat ik een prima verzorgde reis heb gehad, een goede operatie met een uitstekend resultaat. Nu realiseer ik me nog een paar keer per dag dat ik ben gelaserd, maar dat komt hoofdzakelijk door het oogdruppeltje dat ik nog moet nemen. Verder heb ik geen last van mijn ogen en een goed zicht!

Mocht iemand mijn successtory willen verifiëren, dan kan dat door de mailen met begtus@hotmail.com of contact op te nemen met Inter-Vision, waar mijn personalia bekend zijn.
Succes met je keuze!
"
Bert Hartog. -Zoetermeer-
"Een voordeel van een behandeling in Turkije voor mij is dat de artsen zeer deskundig zijn, er gewerkt wordt met moderne apparatuur en het daar een stuk goedkoper is. "
"In november (19-11-2007) ga ik met Inter-Vision Europe naar Istanbul voor de Intra-Lase behandeling.

Een voordeel van een behandeling in Turkije voor mij is dat de artsen zeer deskundig zijn, er gewerkt wordt met moderne apparatuur en het daar een stuk goedkoper is.

Inter-Vision spreekt mij het meest aan door de persoonlijk begeleiding die geboden wordt van begin tot eind. De optometrist, Johan Bergen, doet in Nederland het vooronderzoek en de nacontroles en gaat tevens mee naar Istanbul helemaal tot in de operatiekamer! Het vooronderzoek gebeurt zeer uitgebreid met de Orbscan van Bausch&Lomb, dezelfde die gebruikt wordt in de kliniek (Universal Hospital Group) in Istanbul. Johan is erg betrokken en neemt zijn werk serieus. Hij is 7 dagen per week werkzaam in zijn praktijk en reageert altijd vrijwel direct op vragen die ik hem stel via de email. Inter-Vision heeft al sinds enige tijd een samenwerkingsverband met UHG, waar Dr. A.N. Ofluoglu de behandelingen uitvoert. Deze oogarts heeft veel ervaring in de oogchirurgie en heeft tevens de leiding van de oogkliniek in het ziekenhuis. De grootste kans op een geslaagde operatie is naar mijn weten: moderne laserapparatuur, ervaren oogartsen en een smetteloze behandelruimte. Voor mijn gevoel biedt Inter-Vision dit. Daarnaast wordt er een levenslange zichtgarantie geboden, ook niet geheel onbelangrijk. Na veel speurwerk te hebben gedaan op verschillende internetsites, kan ik concluderen dat er tot op heden alleen maar positieve verhalen te vinden zijn over Inter-Vision Europe.

De keuze is gemaakt, op naar de behandeling. Ik moet zeggen dat ik het wel heel erg spannend vind nu de datum dichterbij komt. Er kunnen natuurlijk (flap)complicaties optreden, al is de kans niet heel groot met de Intra-Lase behandeling. Het komt wel vaak voor dat mensen last hebben van neveneffecten zoals droge ogen, haze, halo's etc. Ik heb begrepen dat deze vaak van tijdelijke aard zijn, maar ook wel eens permanent kunnen zijn. Dit vind ik wel een onprettig idee, maar het weerhoudt mij niet om de behandeling te ondergaan. Misschien had ik hier wat langer bij moeten stilstaan, omdat mijn dioptrie maar -1,5 en -1,75 is. Ik draag een bril voor autorijden en televisie kijken, maar verder ga ik brilloos door het leven. Met een bril op voel ik mij niet mijzelf en ik vind het onhandig. Lenzen heb ik geprobeerd, maar mijn ogen konden hier niet goed tegen. Het lijkt mij geweldig om scherp te kunnen zien en niet constant in een waas te leven. Ik hoop dat een ooglaserbehandeling mijn leven positief zal veranderen en dat ik niet bij het kleine percentage zal horen dat te maken krijgt met complicaties en/of neveneffecten.

Zijn er nog meer mensen die in november met Inter-Vision naar Istanbul gaan?

Floor

Naar boven

"
Floor H. -Amsterdam-
"Volgens mij zie ik nog scherper dan met bril!"
"Hai lieve, leuke lotgenoten van Inter-Vision,

Even een reactie uit Vlissingen. Afgelopen vrijdag ben ik voor het eerst gaan werken, wel nog zonder make-up, maar ze herkenden me nog! Mijn zicht is 100% en ik geniet iedere dag van het uitzicht als ik met de hond over het strand loop. Ik kan de teksten op de schepen lezen! Volgens mij zie ik nog scherper dan met bril! Ik hoop dat over niet al te lange tijd, iedereen het gewenste resultaat heeft bereikt. Ik ben ook heel blij dat het met Roger ook goed gaat. Wat was dat schrikken! Ik ga nu even de foto's bekijken die Johan opgestuurd heeft. Is vast een zooitje ongeregeld met die raki en de waterpijpen! Ik vond het in ieder geval een hardstikke leuke groep, die het afzien van de ingreep helemaal goed maakte!

Groetjes van Marije.

Kijk op www.intervision-ooglaseren.nl"
Marije van Dijen -Vlissingen-
"Samen met mijn zwager ben ik ook met Johan Bergen van Intervision Europe meegegaan naar Istanbul. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het fantastisch heb gevonden"
"Na grondig onderzoek op internet naar ooglaser behandelingen, besloot mijn man op 14 november mee te gaan met Intervision Europe uit Amsterdam. Samen met een collega hebben ze daar met de LASIK methode hun ogen laten laseren. Ze kwamen zo enthousiast terug dat ik (zeer angstig en onzeker wat ogen betreft) ook de stoute schoenen heb aangetrokken. Samen met mijn zwager ben ik ook met Johan Bergen van Intervision Europe meegegaan naar Istanbul. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het fantastisch heb gevonden. De persoonlijke en eerlijke begeleiding, (tot en met het hand vasthouden op de opreatietafel) was voor mij echt heel geruststellend. Ook de chirurg Dr. Ofluoglu straalde zoveel rust en zekerheid uit, dat ik ondanks mijn angst, toch heel ontspannen de behandeling kon ondergaan. Helaas was mijn hoornvlies te dun en moest ik de LASEK behandeling ondergaan, wat natuurlijk wel pijnlijkere nareacties heeft en een langduriger herstel, maar ik was volledig gerustgesteld toen bij de nacontrole bleek dat ik al 100% zicht had. Op dit moment heb ik even een terugslag, maar ik ben verzekerd door zowel de chirurg en mijn optometrist in Amsterdam, dat dit door Flarex druppels te gebruiken weer helemaal goed komt. Ik heb daar ook het volste vertrouwen in.
Dus ben je onzeker en kun je niet kiezen met wie je mee moet gaan, zou ik zeggen, kies voor Intervision, want bij hun staat kwaliteit, intensieve begeleiding bovenaan. Misschien zijn ze iets duurder dan de echte prijsstunters, maar je hebt maar 1 paar ogen en dat vind ik die extra begeleiding en professionaliteit echt waard. En het is nog altijd de helft goedkoper dan in Nederland! Het vooronderzoek is hier ook gratis, dus ben je totaal ongeschikt voor een laserbehandeling dan kost het je helemaal niets! Ondanks alles zelfs nog een vakantiegevoel gehad door het hele sfeervolle hotel, middenin de wijk sultanahmet met zijn gezellige restaurantjes en alle bezienswaardigheden op loopafstand. Helemaal klasse.

Tip: Iedereen die nog moet beslissen, overweeg wat jij belangrijk vind en baseer daarop je keuze.

"
Globbe Trotters -Andijk, Noord-Holland-
"Een enorm prijsverschil, vooral met Intralase bespaar je incl reis en verblijf al snel zo'n E1000,- "
"Geplaatst: Wed Jul 22, 2009 8:50 am Onderwerp: Ooglaseren met Inter-vision

Ik ben in mei met intervision naar Istanbul geweest en dat is mij zeer goed bevallen. Johan heeft een mooi concept, hij draait alles in zijn eentje en biedt begeleiding vanaf het begin tot de nazorg aan toe.
Dit betekent dus: geen kastjemuur, maar eenduidige communicatie en afspraken.
De behandeling viel mee, je moet je heel goed concentreren voor het beste resultaat. En dat is er: van bijna -7 naar een goed zicht zonder bril of lenzen. Dat is gewoon een wonder na 17 jaar een bril en later lenzen met bril. Als je daar eenmaal vanaf bent wil je het voor geen goud meer terug.

Even de voordelen op een rij van laseren in Turkije (en met name Intervision):
- Goede begeleiding van begin tot eind.
- Een enorm prijsverschil, vooral met Intralase bespaar je incl reis en verblijf al snel zo'n E1000,-
- Een zeer deskundig OK-team die zeer netjes en goed georganiseerd te werk gaan. Zo'n geoliede machine heb ik nog nooit meegemaakt in Nederland.
- Gelaserd worden door een chirug die onnoemelijk veel behandelingen op zijn naam heeft staan, daar ben je dus bij in goede handen.
- Alle behandelingen worden door dezelfde oogchirug gedaan dus je weet zeker dat er niet ineens een "beginnertje" aan je ogen zit.

Nou ik hoop dat dit genoeg is om twijfelaars ervan te overtuigen dat ze moeten laten laseren en dat Johan Bergen met zijn concept hier zeer geschikt voor is.

Mvgr Emma Bregonje

Naar boven

"
-Amsterdam-