Over InterVision > Uw optometrist

Uw optometrist

Reg. Nr. 69906875987 Johan Bergen BOptom,

oogheelkundige / optometrist / gespecialiseerd in refractiechirurgie 

HBO Optometrist erkend door de Wet B.I.G.
Mijn naam is Johan Bergen en ik ben één van de eerste afgestudeerde optometristen aan de Academie voor Optometrie te Utrecht in 1996. (HBO Optometrist erkend door de Wet B.I.G. volgens artikel 34) Mijn carrière in de oogzorg begon twintig jaar geleden als opticiën. Voor ooglasercorrecties screen ik al meer dan tien jaar voor verschillende oogartsen in Nederland en in het buitenland. (Lees meer over het beroep Optometrist >>)

Meer dan 8000 ogen gekeurd en duizenden mensen begeleid
Ik heb inmiddels ruim 8.000 ogen gekeurd en vele duizenden mensen begeleid op de operatiekamer. Voor Inter-Vision reis ik elke maand mee met onze klanten en assisteer bij de ooglaserbehandelingen in de kliniek. Ik ben er vóór, tijdens en na uw vooronderzoek, behandeling en nacontroles.

Ik ben zelf ook behandeld in Turkije door Dr A.N. Ofluoglu
Recentelijk heb ik zelf ook een ooglasercorrectie in Istanbul ondergaan, uitgevoerd door Dr A.N. Ofluoglu. Mijn ervaring is dat de behulpzaamheid en accuratesse vele malen groter zijn dan in de ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Ik weet dus uit eigen ervaring wat een lasercorrectie inhoudt en kan u hierover echt alles vertellen. En misschien wel het meest belangrijk voor u om te weten; ik zie haarscherp!

Jarenlange werkervaring (20 jaar)
Mijn werkervaring heb ik opgedaan in verschillende refractie-chirurgische centra in Nederland en in het buitenland. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan bij TNO naar Virtual Reality Systemen en hun kijkcomfort, gewerkt voor het Oogziekenhuis van de Vrije Universiteit te Amsterdam, leiding gegeven aan verschillende opticiëns, les gegeven aan oogartsen in opleiding en studenten geneeskunde. Tevens heb ik lesmaterialen ontwikkeld om bijvoorbeeld contactlenzen aan te meten.

Door mijn jarenlange werkervaring in de oogzorg weet ik als geen ander wat er niet goed gaat in Nederland en waaraan het de patiënt ontbreekt. U blijft met vragen zitten en dat is juist wat u níet nodig heeft. Het hele behandelingstraject moet laagdrempelig blijven en onder toezicht staan van één deskundige, zodat de kwaliteit op een hoog peil blijft en de oogzorg maximaal is. 

Onafhankelijk oogadvies in zelfstandige optometriepraktijk
Ik ben zeer blij dat ik mij nu heb kunnen vestigen als zelfstandige optometriepraktijk, en dat ik kan samenwerken met verschillende oogartsen en huisartsen. Het is waarschijnlijk een voorbeeldfunctie voor de vele optometriepraktijken die nog gaan volgen in Nederland. Ik kan u met trots een onafhankelijk oogadvies aanbieden.

Participatie in het Optometristen Regio overleg Amsteland (ORA)

Overleg orgaan om huisartsen en oogartsen beter te laten samenwerken in de eerste lijns-oogzorg met optometristen in de regio Amsterdam. optometristen regio amsteland

Participatie in het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR)

Overleg orgaan om huisartsen en oogartsen beter te laten samenwerken in de eerste lijns-oogzorg met optometristen in de regio Rotterdam. 

 Specialisaties:

  • Optometrist / Contactlensspecialist
  • Screening voor geschiktheid refractiechirurgie
  • Low-Vision specialist
  • Nachtlenzen aanpassen
  • Follow-up diabetisch en glaucoom patiënten
  • Screening diabetisch en glaucoom patiënten voor huisartsen en oogartsen in de regio Amsterdam
  • Overleg / samenwerking bevorderen Regio Amsteland (huisartsen / optometristen / oogartsen)

Ik ben ingeschreven bij de onderstaande registers en keurmerken: 
 

OVNOptometristen Vereniging Nederland:      reg. nr. 8038
KPKwaliteit Register Paramedici:   reg. nr. 69906875987
VVAVereniging van Artsen in Nederland:       reg. nr. 88330
KvKKamer Van Koophandel:                      reg.nr. 34216972 

 

 

 

Binnenkort Master Degree aan de Universiteit
Binnenkort zal ik mijn Master Degree (MSc) gaan halen aan de Universiteit van Toegepaste Gezondheid-Wetenschappen (University of Applaid Health Science) te Utrecht, zodat ik u nog beter van dienst kan zijn.