Monovision

Soms kan de leesbril overbodig worden gemaakt door het Monovision systeem toe te passen.

Bij Monovision wordt met een laserbehandeling één oog voornamelijk op het vertezicht afgesteld en het andere oog op dichtbij zien. Als u in de verte kijkt gebruikt u dus voor het grootste deel het ene oog en als u dichtbij iets bekijkt, het andere oog. De scheiding is niet helemaal strikt. Als u in de verte kijkt ziet u met het andere oog natuurlijk ook, al zal het zicht aan dat oog dan niet scherp zijn.

Voor de behandeling moet dit systeem eerst worden uitgeprobeerd met contactlenzen. Uw hersenen moeten dit soort zicht ook kunnen verwerken. Ongeveer 30% van alle mensen kan er echter niet aan wennen en uiteindelijk dus niet behandeld worden met Monovision.

Monovision is een behandeling die al jaren bestaat en waar wij achter kunnen staan door de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid.

Waar wij NIET achter staan :

  • Multifocale leescorrecties met behulp van een laser. Deze zijn duur en op dit moment nog te onbetrouwbaar.Deze methode wordt ook wel de IntraCor behandeling genoemd. Feit is, dat bij het huidige onderzoek 50% van de cliënten het resultaat onbevredigend vindt. 
  • De CK-methode  1. Het effect is niet blijvend (u kunt er drie à vier jaar mee verder en dan moet u opnieuw behandeld worden) 2. Kans op verlies aan contrast en scherpte voor veraf 3. Geeft vervormingen en er ontstaat littekenweefsel 4. De behandeling is niet goedgekeurd door de FDA.