Lasek

LASEK (Laser Assisted Sub Epithelial Keratomileusis) is een verbeterde versie van een PRK-behandeling. Bij de LASEK-methode wordt het buitenste laagje van het hoornvlies - het epitheel - afgeweekt. Hierna wordt het laagje voorzichtig opzij geschoven. In de onderliggende laag verdampt de excimer laser weefsel totdat uw sterkte gecorrigeerd is. 
 

Wanneer dit gebeurd is wordt het eerder opzijgeschoven laagje weer teruggeschoven. Het dient de eerste dagen na de behandeling als beschermlaagje. Onder dit beschermlaagje groeit een nieuwe epitheellaag.

Na de behandeling wordt een contactlens geplaatst om het oog optimaal te beschermen. Veel Nederlandse Oogcentra bieden deze verouderde techniek als standaard behandeling aan om klanten naar zich toe te trekken met een goedkope prijsstelling.

Na de LASEK behandeling kunt u de eerste drie maanden wazig zien. Verder is er een kans op infecties en zult u, totdat er een nieuwe epitheellaag gegroeid is, pijn hebben. De hoeveelheid pijn verschilt sterk. Bij de ene persoon is dit een licht zeurende pijn die goed uit te houden is, bij de andere zeer sterke pijn die normaal functioneren onmogelijk maakt.