Lensimplantaties > Artisan - Artiflex

Artisan & Artiflex lenzen

Bij een Artisan of Artiflex operatie wordt de lens geplaatst in de voorste kamer van het oog. Deze oogkamer bevindt zich tussen het hoornvlies en de iris, het gekleurde deel van het oog. De lens wordt daar vastgeklipt aan de iris.

Het verschil tussen beide lenzen is dat de Artiflex lens een kleiner sneetje in het hoornvlies nodig heeft om geplaatst te kunnen worden dan de Artisan lens. Dit komt de wondheling ten goede.

Voor de ingreep worden uw ogen verdoofd. De ingreep is dan ook niet pijnlijk. Na de ingreep heeft u de eerste dagen last van een licht schurend gevoel, maar uw ogen herstellen snel.

Om het risico uit te sluiten dat de druk kan verhogen in het oog is het nodig dat er een klein gaatje gemaakt wordt in de iris. 

Cylinder nu ook corrigeerbaar met de torische Artisan en Artiflex lenzen
Zowel de Artisan als de Artiflex worden inmiddels ook in een torische variant gemaakt. Dit houdt in dat behalve de min of plus sterkte ook nog een cylinder gecorrigeerd kan worden met deze lenzen.

Nadelen
Het lichte nadeel van deze lenzen is dat ze zichtbaar zijn voor anderen en dat er een kans is op het ontstaan van verhoogde oogdruk.