Over InterVision > Ooglaserapparatuur

Onze Ooglaserapparatuur

Wij gebruiken de Bausch & Lomb ZYOPTIX 100 laser.

Het behandelbereik van de ZYOPTIX 100 laser van Inter-Vision is:

  • Brilsterkten vanaf -0.75 t/m -15
  • Brilsterkten van +0.75 t/m +6.00 (soms tot + 7.00)
  • Bij cylinders vanaf -0.50 t/m -5.00 (astigmatisme)
  • Er is geen behandeling mogelijk als u sterkere prisma’s heeft dan 0.75^.
  • Leeftijd van 18 t/m 75 jaar (als geen staar is geconstateerd)

De Zyoptix 100 zorgt voor een beter zicht
De UHG (Universal Hospitals Group) in Turkije werkt met het modernste laserapparaat van Bausch & Lomb, de Zyoptix 100. Met de Zyoptix-behandelingsplanner kan de oogchirurg bij de patiënt een op maat gemaakte laserbehandeling uitvoeren.

De nieuwste ontwikkelingen maken het mogelijk 25% minder hoornvlies weefsel te verwijderen ten opzichte van behandelingen van enkele jaren geleden. En er kunnen nu ook mensen met een grotere pupil veilig behandeld worden. Ook eventuele nabehandelingen zijn met de Zyoptix 100 eenvoudiger en veiliger uit te voeren.

Bausch en Lomb zorgt er voor dat oogchirurgen die met dit apparaat werken altijd toegang hebben tot gedetailleerde productinformatie, studies en ondersteuning van de experts van Bausch & Lomb.  

De Bausch & Lomb Zyoptix 100 wordt gebruikt door veel gerenommeerde klinieken in Nederland en in het buitenland. Uiteraard is niet alleen het type laserapparaat van belang als het om het uiteindelijke resultaat gaat, maar bijvoorbeeld ook de vaardigheid van de oogchirurg en de nazorg. 

De meest in het oog springende kenmerken van de Zyoptix 100 zijn:

Irisherkenning
Een verbeterde veiligheidsfunctie die garandeert dat het juiste oog wordt behandeld.

Zy-ID™
 Een persoonlijk bestand waarin uw unieke digitale 'kaart' van elke iris & behandelingsinformatie wordt opgeslagen.

Een snellere en multidimensionale Eyetracker
De eyetracker compenseert en corrigeert op oogbewegingen tijdens de chirurgische ingreep in x-, y- en z-dimensies.
100 Hz laserkopbron
 Behandelingstijden zijn nu meer dan twee keer zo snel.

Betere verlichting & nieuwe microscoop
Beter zicht voor de arts tijdens de behandeling.

Nieuwe behandelingsopties
Meer mensen kunnen in aanmerking komen voor behandeling met Zyoptix, bijvoorbeeld mensen met verziendheid, complex (gemengd) astigmatisme, grote pupillen of dunne hoornvliezen.

De Orbscan 
De Orbscan is een zeer geavanceerd apparaat dat gebruikt wordt bij het vooronderzoek. Het meet vier belangrijke zaken van uw hoornvlies:

Hoogtekaart voorkant hoornvlies
Deze meet oneffenheden aan de buitenkant van het oppervlak van het hoornvlies, de zogenaamde reliëfkaart. Door het langdurig dragen van contactlenzen kan het hoornvlies vervormd zijn. Pas als deze vervorming weer stabiel, of zelfs verdwenen is, en het hoornvlies in de oorspronkelijke vorm is terug gekeerd, kunnen we tot behandeling overgaan.

Hoogtekaart achterkant hoornvlies
De Orbscan kan de achterkant van het hoornvlies in kaart brengen. Dit is een zeer belangrijke meting. Indien uit het onderzoek met dit apparaat blijkt dat u bijvoorbeeld aanleg voor keratoconus (een hoornvliesverdunning en uitstulping) heeft, kunnen we dit op tijd ontdekken. Er kan dan uiteraard niet behandeld worden. 

Diktemeting van het hoornvlies
De dikte van het hoornvlies is bepalend voor het type ooglasercorrectie dat u kunt laten uitvoeren. Bij een te dun hoornvlies kan vaak alleen de epi-Lasik of Lasek behandeling worden toepast. Door veel opticiëns en / of optometristen wordt hiervoor een ander apparaat, de pachymeter, gebruikt. Deze meting biedt echter onvoldoende zekerheid omdat de meting handmatig gebeurt en daardoor grote verschillen in uitkomst mogelijk zijn.

De abberaties
Aberraties zijn subtiele oneffenheden in het hoornvlies. Deze zorgen ervoor dat het licht wat in uw oog valt niet helemaal op de juiste plek achter in uw oog terecht komt. In schemeromstandigheden en ’s nachts is uw pupil groot wat ervoor zorgt dat er door de aberraties meer verstrooiing van het licht plaatsvindt in uw oog. De Orbscan kan meten hoeveel het licht verstrooid wordt. Met de Zyoptix behandeling van onze laser kunnen we de aberraties ook behandelen en verminderen.

Via een onafhankelijk uitgebreid vooronderzoek kunnen wij altijd exact bepalen of uw ogen geschikt zijn.